„Каузи с глас и лице“ е проект, който Фондация ДАРИК испълнява в патрньорство с Фондация „Четиридесет и две“ от септември 2019 г. с финансовата подкрепа в размер на 45 400 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП – Фонд Активни Граждани (www.activecitizensfund.bg.) Проектът цели обществеността да се запознае с хората, които работят в граждански организации, да разбере какво стои зад усилията им, каква е тяхната мотивация и какви са успехите им.

Какво ще се случва?

В рамките на 24 месеца екипът ни ще реализира 74 едночасови радиопредавания в ефира на Дарик радио и 12 събития на живо. Идеите за гости, които да каним за участие в тези дейности ще бъдат набирани чрез предложения, отправяни от работна група, в която влизат представители на НПО портал, Български център за нестопанско право, Български дарителски форум и платформата Timeheroes.

Очакваме и предложения за гости и представяне на интересни и вълнуващи истории на добротворци и от Вас, посетителите на този уебсайт, слушателите на радиопредаванията, или всеки попаднал на съдържанието, което ще разпространяваме в социалните мрежи. Номинация за участнк можете да ни изпратите през секция „Вашите предложения“ на този уебсайт.

Цялото съдържание, независимо дали е разработено за радиоефир, или е под формата на видеозаписи от събития, ще бъде достъпно и на този уебсайт, на сайта на Форум КЛЮЧ, НПО портал и други платформи в интернет.

Какви ще са темите на радиопредаванията и събитията?

За участие в радиопредаванията и събитията на живо ще каним хора, които не се оплакват от неразбориите наоколо, а просто действат. Не случайно името на радиопредаванията в ефира на Дарик е „Властта на гражданите, или какво можем заедно“. Ще Ви представяме хора от различни сфери на обществената дейност, които изграждат общности, помагат, намират начини да градят и не се отказват пред трудностите.

Какво ще намерите на този уебсайт?

Тук ще препубликуваме цялото съдържание, което ще произведем в рамките на този проект под формата на подкаст (podcast) епизоди.

По този начин ще можете да се насладите на интервютата докато шофирате, ако имате достъп до Spotify, Google podcast, Apple podcasts или други платформи, на които можете да ни намерите.

Всяка от историите, които представяме са реални, български и имат нужда от подкрепа.